21-11-2017

Οργάνωση Ε.Β.Ε.Α.   /   Διοικητική Επιτροπή   /   Γενικός Γραμματέας


Γενικός Γραμματέας ΕΒΕΑ - Νίκος Σοφιανός

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Βιογραφικό σημείωμα

Ο Νίκος Σοφιανός ανήκει στην τάξη των μικρών επιχειρηματιών και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού (Ξενοδοχείο ΛΗΤΩ Ύδρας), των δομικών υλικών (Παρκέτα ΣΟΦΙΑΝΟΣ), των ακινήτων (Nasia Real Estate Development Romania) και της εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (Parking Ζαλοκώστα).

 

Αποφοίτησε από το London School of Economics and Political Science - LSE (M.Sc. European Studies), το Deree College (B.Sc. Marketing Management), το Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα Βιολοντσέλο) και το λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

 

Ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και, μεταξύ άλλων, έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της φοιτητικής ένωσης του Deree College, Αντιπρόεδρος των ξένων επενδυτών Ρουμανίας, μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Επιμελητηρίου,  μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ (Οικονομικός Επόπτης 2006-2011 και Γενικός Γραμματέας 2011 - σήμερα).

 

Έχει εμπειρία στη δημόσια διοίκηση έχοντας θητεύσει στα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΟΠΥΥ, του Invest in Greece και της Διώρυγας Κορίνθου.

 

Ασχολείται με τον εθελοντισμό και το 2016 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics - LSE και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Είναι πατέρας 3 παιδιών.

 

---------------------------------------------
Στοιχεία επικοινωνίας:

ΕΒΕΑ,

Ακαδημίας 7,

106 71 Αθήνα.

Τηλ. 210 3624280, 6936 996999

Εmail: n.c.sofianos@gmail.com

08/10/2013 ΠΗΓΗ: E.B.E.A. 

  • 
ΓΕΜΗ