Γραφείο Τύπου   /   ΕΒΕΑ news RSS 2.0

www.rp.news | Τουρισμός: ποιότητα και διαφοροποίηση

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ, κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

www.rp.news

Ημερ. Δημοσ.: 26/6/2019

 

Τουρισμός: ποιότητα και διαφοροποίηση

Η ελληνική φιλοξενία, σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά του τόπου, αποτελούν σήμερα το ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, σε σχέση με ανταγωνιστικές της χώρες στη Νότια Ευρώπη. Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώθηκε και από μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, στην οποία brandnameτης χώρας αξιολογείται με βάση την εμπειρία των επισκεπτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η Ελλάδα υπερτερεί στις αξιολογήσεις των τουριστών σε μια σειρά από κρίσιμες διαστάσεις της τουριστικής εμπειρίας. Συγκεκριμένα, προσφέρει πολύ υψηλή ικανοποίηση όσον αφορά το φιλόξενο χαρακτήρα και τη φιλικότητα των κατοίκων της, τη διαμονή, την αίσθηση ασφάλειας, τη γαστρονομία και την ομορφιά των τοπίων. 

Η χώρα μας, ωστόσο, σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού σε αρκετά άλλα κριτήρια όπως είναι η λειτουργία των προορισμών – καθαριότητα, σήμανση, άναρχη πολεοδομία – η ποιότητα της τουριστικής πληροφόρησης, οι μεταφορές και η ευκολία πρόσβασης στα αεροδρόμια, οι οδικές υποδομές, η προσφερόμενη εμπειρία στους αρχαιολογικούς χώρους, η διαθεσιμότητα επιλογών ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια, καθώς και το φάσμα των αγοραστικών επιλογών. Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι, παρά την υψηλή βαθμολογία που λαμβάνει ως προς την ικανοποίηση των επισκεπτών, η Ελλάδα μειονεκτεί έναντι των ανταγωνιστών της, ως προς τη διάθεση των επισκεπτών να επαναλάβουν το ταξίδι τους.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, με στόχο την αύξηση της ποιοτικής διαφοροποίησης και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Χρειάζονται νέες επενδύσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της χώρας και θα δημιουργήσουν δυναμική ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Χρειάζεται μεγαλύτερη επένδυση στην ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, για την παροχή περισσότερων, καινοτόμων εμπειριών. Χρειάζεται αναβάθμιση της παρουσίασης των πολιτιστικών πόρων της χώρας, με αξιοποίηση σύγχρονων μέσων, αλλά και βελτίωση της τουριστικής πληροφόρησης, κυρίως με την ανάπτυξη ποιοτικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Χρειάζονται, τέλος, μέτρα ενίσχυσης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προγράμματα για την επιμόρφωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και βεβαίως, ένα σταθερό και ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, με λιγότερα εμπόδια στην ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η τουριστική ανάπτυξη του τόπου, χρειάζεται σχέδιο, σοβαρότητα και προσοχή, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες. Μέσα σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

 

26/06/2019 ΠΗΓΗ: Γραφείο ΤύπουΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, συγκροτείται Επιτροπή για την εκπόνηση του νέου Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία. H Επιτροπή αποτελείται από οικονομολόγους που συνδυάζουν επιστημονική εξειδίκευση, διεθνή καταξίωση, γνώση της αγοράς και εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού οικονομικής πολιτικής. Πρόεδρος είναι ο Χριστόφορος Πισσαρίδης (καθηγητής του LSE και Πανεπιστημίου Κύπρου, Βραβείο Nobel Οικονομικών 2010) και αναπληρωτής του ο Νίκος Βέττας (γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ, καθηγητής ..... (17/01/2020)
περισσότερα »

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ EASTMED FORUM
Για «ιστορική στιγμή για όλη την περιοχή της Μεσογείου», έκανε λόγο ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αναφερόμενος στη χθεσινή μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου. «Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμφώνησαν ότι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ειρήνη και όχι για τη δημιουργία συγκρούσεων» τόνισε κατά τη διάρκεια της κοι..... (17/01/2020)
περισσότερα »

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα επιβολής προστίμων από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Η νέα αρχιτεκτονική βασίζεται κατά κύριο λόγο στη βαρύτητα της παράβασης και στο πλήθος των θιγόμενων εργαζόμενων, ενώ σοβαρό ρόλο διαδραματίζει επίσης ο συνολικός αριθμός απασχολουμένων, αποκλειστικά όμως όσων εργάζονται στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας (δηλαδή στην έδρα, στο υποκατάστημα, στο π..... (17/01/2020)
περισσότερα »

ΓΣΕΒΕΕ: ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και τις Κοινοβουλευτικές ομάδες απέστειλε η ΓΣΕΒΕΕ, σχετικά με τη σύγκληση αρμόδιας επιτροπής για απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με τα κόκκινα δάνεια. Στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ, μεταξύ άλλων,  θέτει ορισμένα ερωτήματα για θέματα διαφάνειας όσον αφορά το πρόγραμμα «Ηρακλής» σχετικά με την διαχείριση των κόκκινων δανείων θέτει η ΓΣΕΒΕΕ σε επιστολή της στην Επιτρο..... (17/01/2020)
περισσότερα »

Η ΕΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 31 Μαΐου 2020, βάσει των ενωσιακών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις. Η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών σταδιακά βελτιώνεται, ωστόσο εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένες προκλήσεις...... (17/01/2020)
περισσότερα »

EΣΑ: ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αίτημα το οποίο αποτελεί απαίτηση όλων των συντελεστών της αγοράς, είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να λειτουργήσει η αγορά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, ενώ υπογραμμίζεται ότι πάγια θέση του ΕΣΑ είναι «μία χαμηλή τιμή όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων...... (17/01/2020)
περισσότερα »

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 14,1% ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Αυξημένη κατά 1,7% ήταν η τουριστική κίνηση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, αγγίζοντας τα 28,7 εκατ. επισκέπτες, έναντι 28,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Ωστόσο παρά τη μικρή αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι τα έσοδα την περίοδο αυτή σημείωσαν αύξηση κατά 14,1% υπερβαίνοντας τα 16,1 δισ. ευρώ...... (17/01/2020)
περισσότερα »

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΟΒΕ
Βελτιώθηκε τον Δεκέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 104,2 (από 102,9 τον Νοέμβριο) μονάδες, επίπεδο υψηλότερο από το αντίστοιχο περυσινό (96,4 μονάδες). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών οικονομικής συγκυρίας στον τομέα της Βιομηχανίας του ΙΟΒΕ, στην ανοδική τάση του δείκτη συνεχίζουν να συμβάλλουν οι αναπτυξιακές επενδυτικές προοπτικές σε συνδυασμό με παρεμβάσεις στη φορολογία, αλλά και σε άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο...... (17/01/2020)
περισσότερα »

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020: OΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), για δέκατη ένατη φορά, τίμησε την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας απονέμοντας τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020 σε 12 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που, για άλλη μία χρονιά, στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία με την επιχειρηματική τους δράση. Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020 απένειμαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε μια λαμπρή τελετή που πραγμ..... (16/01/2020)
περισσότερα »

H ΑΙΚ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού. Άκρως τιμητική, χαρακτήρισε η Αικ. Σακελλαροπούλου με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την προτείνει ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύν..... (16/01/2020)
περισσότερα »

  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› 


ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2020
15/01/2020 περισσότερα
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020
03/01/2020 περισσότερα
Δήλωση προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου για το 2020
30/12/2019 περισσότερα
Σύμπραξη Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
18/12/2019 περισσότερα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΑ
17/12/2019 περισσότερα
Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ ΘΕΑ ΕΒΕΑ και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής
11/12/2019 περισσότερα
Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ ΘΕΑ ΕΒΕΑ και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής
11/12/2019 περισσότερα
Επενδυτικό Φόρουμ Κύπρου- Ελλάδας «Επενδυτικά Ταμεία και Ναυτιλία – Συνεργασίες για το μέλλον μας»
11/12/2019 περισσότερα
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΕ - ΔΕΠΑΝ
29/11/2019 περισσότερα
ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΕ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
20/11/2019 περισσότερα


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 84ης ΔΕΘ
29/08/2019 περισσότερα
Υπόμνημα Προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη
10/07/2018 περισσότερα
Υπόμνημα επί του Ν/ΣΧ του υπ.Εργασίας για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα
01/09/2017 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ
31/08/2017 περισσότερα
Υπόμνημα για την αξιοποίηση του επιμελητηριακού θεσμού ως προς τη σύνδεση Εκπαίδευσης – Απασχόλησης ως εργαλείο ανάπτυξης
01/09/2016 περισσότερα
Υπόμνημα Επιμελητηρίων για την ελληνική οικονομία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2016
01/09/2016 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
15/01/2015 περισσότερα
Υπόμνημα ΚΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο ενόψει ΔΕΘ
27/08/2014 περισσότερα
Προτάσεις ΕΒΕΑ για διατραπεζικές προμήθειες προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
19/03/2014 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
04/09/2013 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣTHN ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
13/01/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
14/12/2019 περισσότερα
Ομιλία Κ.Μίχαλου στο 12o Ετήσιο Συνέδριο Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος
09/12/2019 περισσότερα
Ομιλία προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ κ.Κ.Μίχαλου στην ημερίδα “Next is Now 2019- Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”
05/12/2019 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ GREEK ECONOMY SUMMIT
04/12/2019 περισσότερα
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "BOOST WITH FACEBOOK"
26/11/2019 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ DIGITAL ECONOMIC FORUM
25/11/2019 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
18/11/2019 περισσότερα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ
07/11/2019 περισσότερα
Ομιλία προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλου στη Γ.Σ. της ΚΕΕ στα Χανιά, 2.11.19
04/11/2019 περισσότερα

Βρείτε μας

Εγγραφή στο καθημερινό, ενημερωτικό μας δελτίο
* το πεδίο απαιτείται