Γραφείο Τύπου   /   ΕΒΕΑ news RSS 2.0

www.tribune.gr | Οι επιχειρήσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ, κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

www.tribune.gr

Ημερ. Δημοσ.: 16/1/2020

 

Οι επιχειρήσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή

Στις 14 Ιανουαρίου απονεμήθηκαν για 19η χρονιά τα Επιχειρηματικά Βραβεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο θεσμός αυτός, δημιουργήθηκε για να τιμήσει την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας, για να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τη διορατικότητα, αλλά και για να αναδείξει την υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο στοιχείο μιας σύγχρονης επιχειρηματικής φιλοσοφίας.

Φέτος, βραβεύθηκαν για μια ακόμη φορά επιχειρήσεις που αρίστευσαν, υπηρετώντας αυτές τις αξίες στην πράξη. Επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τη διεθνή τους παρουσία και την εξαγωγική τους δραστηριότητα, για τις επιδόσεις τους στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας, για την ανάπτυξη επώνυμων προϊόντων, για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού επιχειρείν, για την υπευθυνότητά τους απέναντι στο περιβάλλον και για τη συνεισφορά τους στην κοινωνία. Μεταξύ των βραβευόμενων ήταν, επίσης, νέες, αναπτυσσόμενες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις, επιτυχημένοι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες, αλλά και επιχειρήσεις που έχουν χτίσει παράδοση στην αγορά.

Κάθε μια από αυτές τις βραβεύσεις, αποτυπώνει τις προσπάθειες ανθρώπων: επιχειρηματιών και εργαζομένων που τόλμησαν να βάλουν τον πήχη ψηλά, που δούλεψαν σκληρά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κατάφεραν μαζί να ξεπεράσουν εμπόδια και να πετύχουν φιλόδοξους στόχους. Οι δικές τους ιστορίες επιτυχίας, αλλά και οι ιστορίες χιλιάδων άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας για το αύριο. Επιβεβαιώνουν ότι η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη στην προσπάθεια της πατρίδας μας να αλλάξει σελίδα μετά την κρίση. Μπορεί να μπει μπροστά, για τη μετάβαση σε ένα νέο, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο: που θα διασφαλίσει ανάπτυξη σε σταθερές βάσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και περισσότερες ευκαιρίες για όλους.

Σήμερα, οι συνθήκες για να πετύχουμε αυτό το στόχο είναι σαφώς καλύτερες σε σχέση με το παρελθόν. Δεν παύουν, όμως, να υπάρχουν ακόμη μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον, στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε, με αποφασιστικότητα και τόλμη, με κοινό όραμα, συνεργασία και ενότητα.

Ο ρόλος της Πολιτείας στην προσπάθεια αυτή είναι προφανώς κρίσιμος. Τώρα χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, να δοθούν ισχυρά κίνητρα για νέες επενδύσεις σε εξωστρεφείς και παραγωγικές δραστηριότητες, να φροντίσουμε για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, για την αναβάθμιση της Παιδείας, για τη στενότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την έρευνα και την καινοτομία.

Είναι όμως η στιγμή και για τις ίδιες τις ελληνικές επιχειρήσεις, να «γίνουν» η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην οικονομία και στη χώρα μας. Είναι η στιγμή για να σχεδιάσουν το μέλλον τους, σε έναν κόσμο που αλλάζει, να αγκαλιάσουν την καινοτομία και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογική εξέλιξη, προσαρμόζοντας τις στρατηγικές, τα μοντέλα λειτουργίας και την κουλτούρα τους. Είναι η στιγμή για να επενδύσουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων τους, να εντάξουν την εταιρική υπευθυνότητα στον πυρήνα της στρατηγικής τους.

Είναι στη φύση της επιχειρηματικότητας να οδηγεί τις εξελίξεις και να λειτουργεί διαχρονικά ως φορέας θετικών αλλαγών στην οικονομία και στην κοινωνία. Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν φέτος, αλλά πολλές ακόμη, μικρές και μεγάλες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, επιβεβαιώνουν ότι ο τόπος μας διαθέτει ένα εξαιρετικό δυναμικό. Διαθέτει ανθρώπους που μπορούν να δώσουν το παράδειγμα και το ρυθμό στην πορεία που θέλουμε να ακολουθήσει η χώρα στα επόμενα χρόνια.

16/01/2020 ΠΗΓΗ: Γραφείο ΤύπουΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο "Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)". Με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση επιχειρείται η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), ενώ ενοποιούνται όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς απονομής σύνταξης και εφάπαξ παροχής. Παράλληλα,  ο νόμος φέρνει αλλαγές σε ποσοστά αναπλήρωσης, εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών, μικτά εισοδήματα, αναδρομικές αυξήσεις για κύριες και επικουρ..... (18/02/2020)
περισσότερα »

ΤτΕ: ΤΟΝΩΤΙΚΗ ΕΝΕΣΗ 779 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Με 779 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό του κράτους η Τράπεζα της Ελλάδος, φέτος, καταβάλλοντας το ετήσιο μέρισμα προς το Δημόσιο. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα χρήσης της ΤτΕ, τα κέρδη της Τράπεζας, στη χρήση 2019, αυξήθηκαν κατά 184,7 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 842,3 εκατ. ευρώ, έναντι 657,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Το μέρισμα ανά μετοχή που θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για διανομή ανέρχεται σε 0,6720 ευρώ, αμετάβλητο σε σχέση με την ..... (18/02/2020)
περισσότερα »

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ
Για δεύτερη φορά, με απόφαση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, στις 15 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα εξαιρείται από τους αμερικανικούς δασμούς στην ΕΕ. Το ελληνικό λάδι, τα προϊόντα ελιάς, τα τυριά, τα κρασιά και τα συναφή εξαγωγικά προϊόντα προς τις ΗΠΑ, βρέθηκαν εκ νέου εκτός στην αναθεωρημένη λίστα των προϊόντων που υπόκεινται στις αμερικανικές κυρώσεις. Επιπροσθέτως, μάλιστα, εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των δασμών και ο χυμός από δαμάσκηνα...... (18/02/2020)
περισσότερα »

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Η κυβέρνηση έχει πράξει τα δέοντα για την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό υπογράμμισε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ συμπλήρωσε πως η Δικαιοσύνη έχει το λόγο όσον αφορά την προσφυγή της Hard Rock. Ανάφερε πως στις 26 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η ακρόαση της προσφυγής της Hard Rock στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και συμπλήρωσε πως «η Δικαιοσύνη θα κρίνει τελικά ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο, χωρίς ..... (18/02/2020)
περισσότερα »

ΥΠ.ΑΝ.: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΒΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δεν υπάρχει άβατο στη μάχη κατά του παρεμπορίου δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, σημείωσε ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες σε όλη χώρα και στις πύλες εισόδου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πέφτουν στο κενό οι καταγγελίες καθώς αποστέλλονται συνεργεία ελέγχου σε όποιο σημείο χρειαστεί. Για τον έλεγχο στα αγροτικά προϊόντα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είν..... (18/02/2020)
περισσότερα »

ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΜΚΑ
Ξεκίνησε να εφαρμόζεται από χθες το πρωί η μοναδική δήλωση γέννησης ανθρώπου σε δεκαπέντε μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η διαδικασία δήλωσης των νεογέννητων, η οποία ενέπλεκε τέσσερις υπηρεσίες, θα ολοκληρώνεται από τους γονείς μέσα στο μαιευτήριο. Το μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι τα ταυτοποιητικά έγγραφά τους που λαμβάνουν από το μαιευτήριο. Με τη διαδικασία που έχει σχεδιαστεί, τα αρμόδια ληξιαρχεία και δημ..... (18/02/2020)
περισσότερα »

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Σήμερα, Δευτέρα, «κατατίθεται στη Βουλή η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που, για πρώτη φορά, θα συνοδεύεται από δύο επιστημονικές και απόλυτα τεκμηριωμένες μελέτες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι η πρώτη αφορά την αναλογιστική μελέτη, η οποία θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070 και τη διασφάλιση όλων των συντάξεων, μέχρι τότε. Επίσης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθη..... (17/02/2020)
περισσότερα »

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΘΑ "ΡΙΞΟΥΝ" ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ
Τουλάχιστον 7 με 8 δισ. ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να "ρίξουν" στην αγορά των ομολόγων οι ελληνικές τράπεζες από τον ερχόμενο μήνα, όποτε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αρθεί το πλαφόν που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις επενδύσεις τους σε μακροπρόθεσμους τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου. Σήμερα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν μπορούν να διακρατούν στο χαρτοφυλάκιο τους ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας άνω των 9 δισ. ευρώ. Το ανώτατο αυτό όριο, όπως προ..... (17/02/2020)
περισσότερα »

ΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετράει ο χρόνος για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet που θα υποδεχθεί σχεδόν 6,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Ήδη για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση η προθεσμία τρέχει καθώς μπορούν υποβάλλουν σχετική αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου σε ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ...... (17/02/2020)
περισσότερα »

ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ «EΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Δημοσιεύθηκε η έκτη τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Eργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα. Εντάχθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, 542 επιπλέον επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 37.046.455,42 ευρώ. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 164.306.143,36 ευρώ...... (17/02/2020)
περισσότερα »

  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 84ης ΔΕΘ
29/08/2019 περισσότερα
Υπόμνημα Προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη
10/07/2018 περισσότερα
Υπόμνημα επί του Ν/ΣΧ του υπ.Εργασίας για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα
01/09/2017 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ
31/08/2017 περισσότερα
Υπόμνημα για την αξιοποίηση του επιμελητηριακού θεσμού ως προς τη σύνδεση Εκπαίδευσης – Απασχόλησης ως εργαλείο ανάπτυξης
01/09/2016 περισσότερα
Υπόμνημα Επιμελητηρίων για την ελληνική οικονομία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2016
01/09/2016 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
15/01/2015 περισσότερα
Υπόμνημα ΚΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο ενόψει ΔΕΘ
27/08/2014 περισσότερα
Προτάσεις ΕΒΕΑ για διατραπεζικές προμήθειες προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
19/03/2014 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
04/09/2013 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ
28/01/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣTHN ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
13/01/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
14/12/2019 περισσότερα
Ομιλία Κ.Μίχαλου στο 12o Ετήσιο Συνέδριο Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος
09/12/2019 περισσότερα
Ομιλία προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ κ.Κ.Μίχαλου στην ημερίδα “Next is Now 2019- Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”
05/12/2019 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ GREEK ECONOMY SUMMIT
04/12/2019 περισσότερα
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "BOOST WITH FACEBOOK"
26/11/2019 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ DIGITAL ECONOMIC FORUM
25/11/2019 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
18/11/2019 περισσότερα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ
07/11/2019 περισσότερα

Βρείτε μας

Εγγραφή στο καθημερινό, ενημερωτικό μας δελτίο
* το πεδίο απαιτείται