Γραφείο Τύπου   /   ΕΒΕΑ news RSS 2.0

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ | Δικαιοσύνη: ώρα για τολμηρές αλλαγές

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ, κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

ΕΦΗΜ.: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ημερ. Δημοσ.:20/11/2020

 

Δικαιοσύνη: ώρα για τολμηρές αλλαγές

Το δύσβατο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες υποβάθμισης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας. Παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, οι ρυθμοί εκδίκασης υποθέσεων παραμένουν απελπιστικά αργοί.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Doing Business 2020 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα είναι 146η σε σύνολο 190 χωρών, ως προς την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για μια εμπορική διαμάχη που εκδικάζεται σε πρωτοδικείο, απαιτούνται 1.711 ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επίλυσής της, έναντι μέσου όρου 584 ημερών στις χώρες του ΟΟΣΑ. Μια απαίτηση πληρωμής μέσω εξωδίκου χρειάζεται για να διεκπεραιωθεί στην Ελλάδα 60 ημέρες, όταν ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 36 ημέρες.

Το πρόβλημα είναι σαφώς πολυδιάστατο. Στη ρίζα του βρίσκεται μια βαθιά πληγή, αυτή της πολυνομίας και της κακονομίας που χαρακτηρίζει τη ρυθμιστική παραγωγή του ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα πάσχει από υπερπληθώρα νομικών ρυθμίσεων, οι οποίες πολύ συχνά περιέχουν ασαφείς, δυσνόητους, ακόμα και αλληλοαναιρούμενους κανόνες. Συνέπεια, μια από τις πολλές, αυτού του φαινομένου είναι να δημιουργείται ένας τεράστιος όγκος υποθέσεων, τις οποίες η Δικαιοσύνη αδυνατεί να διεκπεραιώσει εγκαίρως.

Ωστόσο, υπάρχουν και σοβαρές λειτουργικές αδυναμίες. Όπως προκύπτει από στοιχεία διεθνών οργανισμών, το δικαστικό μας σύστημα παρουσιάζει μια από τις χειρότερες αναλογίες δικαστικών υπαλλήλων ανά δικαστή, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς δικαστηρίων κατά κεφαλή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρησιμοποιεί σε περιορισμένο βαθμό την τεχνολογία για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ενώ οι δαπάνες για τη λειτουργία του είναι σχετικά χαμηλές.

Η αναβάθμιση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης αναδεικνύεται, επομένως, σε κρίσιμης σημασίας ζητούμενο, για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, είναι η μείωση του όγκου των υποθέσεων που φθάνουν στα δικαστήρια. Αυτό απαιτεί, κατ’ αρχήν μείωση του ρυθμιστικού όγκου, αλλά και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της διαμεσολάβησης, με εισαγωγή της σε νέες κατηγορίες διαφορών.

 

Παράλληλα, θα απαιτηθούν βαθιές αλλαγές σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος, με κύριο στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης. Αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού των δικαστηρίων, με συγχώνευση μικρών μονάδων. Αντί της ξεπερασμένης λογικής που θέλει σε κάθε πόλη και ένα δικαστήριο (κι ένα πανεπιστήμιο, κ.ο.κ.) μπορούν να δημιουργηθούν σε μικρότερες πόλεις και νησιά δικαστικά καταστήματα και να γίνεται η διεκπεραίωση μιας σειράς διαδικασιών μέσω τηλεδιάσκεψης. Επίσης, απαιτείται η διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος, αλλά και για την αναβάθμιση της διοίκησης του συστήματος: διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, αξιολόγηση κ.ά. Στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης, θα πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή της ψηφιακής δικογραφίας και να ολοκληρωθεί το έργο του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων, ενώ απαραίτητη είναι και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μέσα από εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και την αναμόρφωση του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

 

Αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει μια από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αδυναμίες της χώρας, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να εμπεδώσει αίσθημα ασφάλειας δικαίου στην ελληνική κοινωνία, είναι ώρα να δρομολογήσει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος Δικαιοσύνης.

20/11/2020 ΠΗΓΗ: Γραφείο ΤύπουΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ, Γ.Γ.ΕΒΕΑ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων για να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις, συνέστησε ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ κ. Χ. Μωραΐτης που συμμετείχε σε διαδικτυακή ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ αναφέρθηκε στα ψηφιακά «όπλα» που παρέχει το ΕΒΕΑ στις επιχειρήσεις μέλη του και συγκεκριμένα την ηλεκτρονική αγορά http://www.directmarket.gr και το εικονικό εκθετήριο AthEns VtradE για την νέα κατάσταση λόγω της πανδημίας. Αναλυτικά η ομιλία του γ.γ. ΕΒΕΑ, κ. Χ. Μωραΐτη..... (25/01/2021)
περισσότερα »

ΑΑΔΕ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ 11ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020
Μειωμένο σε σχέση με το 2019 αλλά εξίσου υψηλό ήταν το ύψος των φόρων που δεν πληρώθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 11μηνο του 2020 οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 5,7 δισ. ευρώ από 6,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.  Παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί αναστολές στην πληρωμή φόρων έως και τον Απρίλιο του 2021, σε ένα μήνα, δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου προστέθηκαν ακόμα 847 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος ανέρχεται συνολικά σε 1..... (25/01/2021)
περισσότερα »

ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΕ ΙΧ, ΤΑΞΙ, Ε.Ι.Χ ΜΕ ΟΔΗΓΟ, ΔΙΠΛΟΚΑΜΠΙΝΑ, ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΒΑΝ ΟΧΗΜΑΤΑ
Μέχρι δύο (2) επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Τα μέτρα αναφέρονται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυν..... (25/01/2021)
περισσότερα »

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
"Η κυβέρνηση έχει στηρίξει ουσιαστικά την επιχειρηματική κοινότητα ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να είναι όσο το δυνατό μικρότερες και αναστρέψιμες", ανέφερε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ενισχύοντας τη ρευστότητας των επιχειρήσεων και ενισχύοντας παράλληλα την απασχόληση. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ, το 2020, "παρά την υγειονομική κρίση, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν είναι αισ..... (25/01/2021)
περισσότερα »

Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ωστόσο έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων. Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτ..... (25/01/2021)
περισσότερα »

Π. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΡΙΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ LOCKDOWN
Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκαν  το Σάββατο στους κεντρικούς  εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  «Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.  Ανέφερε ότι..... (25/01/2021)
περισσότερα »

KΑΤΑ 12,4% ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN
Περαιτέρω μείωση 5,6% σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας το γ' τρίμηνο πέρυσι, ενώ ειδικά το Νοέμβριο, όταν υπήρξε το νέο lockdown, ο τζίρος σημείωσε πτώση 12,4%. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το γ' τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 12,86 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 5,6% σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2019, όπου είχε διαμορφωθεί σε 13,62 δισ. ευρώ και αύξηση 19,8% σε σχέση με το β' τρίμηνο 2020 που είχε ανέλθει σε 10,73 δ..... (25/01/2021)
περισσότερα »

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ
Πολύ μεγάλο είναι εντός αλλά και εκτός Ελλάδας το ενδιαφέρον για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αθήνα και γι' αυτό το πρώτο τεύχος δημοπράτησης διαγωνισμού μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Υπενθυμίζεται ότι με τον διαγωνισμό εκκινεί η διαδικασία για την ανάπλαση της παλιάς βιομηχανικής μονάδας της «ΧΡΩΠΕΙ», μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε πολυδύναμο χώρο, στον οποίο θα συνυπάρ..... (25/01/2021)
περισσότερα »

PMI: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΤΑ LOCKDOWNS ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο καθώς οι περιορισμοί του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έπληξαν σοβαρά τον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit. Ο προκαταρκτικός σύνθετος PMI για την ευρωζώνη της IHS Markit, που αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας της, υποχώρησε περαιτέρω κάτω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, στις 47,5 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 49,1..... (25/01/2021)
περισσότερα »

ΕΚΤ: ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 4,4% ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021
Χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2021 και υψηλότερο για το 2022 προβλέπουν οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Survey of Professional Forecasters) για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα αυξηθεί φέτος 4,4%, κατά 0,9 της ποσοστιαίας μονάδας λιγότερο από ότι εκτιμούσαν το προηγούμενο τρίμηνο, όταν ανέμεναν αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,3%. Για το 2022 προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης 3,7% έναντι πρόβλεψης 2,6% σ..... (25/01/2021)
περισσότερα »

  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› 


ΟΜΙΛΙΑ Γ.Γ. ΕΒΕΑ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
22/01/2021 περισσότερα
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ EURACTIV ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
21/01/2021 περισσότερα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
18/01/2021 περισσότερα
ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
15/01/2021 περισσότερα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΡΗΣΕΙΣ
13/01/2021 περισσότερα
ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
30/12/2020 περισσότερα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
28/12/2020 περισσότερα
E-SHOP ΚΑΙ CLICK-AWAY ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΑ
22/12/2020 περισσότερα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΛΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
17/12/2020 περισσότερα
Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΆΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
15/12/2020 περισσότερα


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 84ης ΔΕΘ
29/08/2019 περισσότερα
Υπόμνημα Προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη
10/07/2018 περισσότερα
Υπόμνημα επί του Ν/ΣΧ του υπ.Εργασίας για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα
01/09/2017 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ
31/08/2017 περισσότερα
Υπόμνημα για την αξιοποίηση του επιμελητηριακού θεσμού ως προς τη σύνδεση Εκπαίδευσης – Απασχόλησης ως εργαλείο ανάπτυξης
01/09/2016 περισσότερα
Υπόμνημα Επιμελητηρίων για την ελληνική οικονομία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2016
01/09/2016 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
15/01/2015 περισσότερα
Υπόμνημα ΚΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο ενόψει ΔΕΘ
27/08/2014 περισσότερα
Προτάσεις ΕΒΕΑ για διατραπεζικές προμήθειες προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
19/03/2014 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
04/09/2013 περισσότερα
Ομιλία Κ. Μίχαλου στη διαδικτυακή εκπομπή "Εστιασμένα"
23/12/2020 περισσότερα
Ομιλία Κ.Μίχαλου στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ
09/12/2020 περισσότερα
Ομιλία του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ, στο διεθνές Ψηφιακό Forum με τίτλο «Exports turn Crisis into Opportunity» που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης
02/12/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗΝ 5η ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
11/11/2020 περισσότερα
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» , 4.11.20
04/11/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
21/09/2020 περισσότερα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ - ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ
14/09/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ Κ.ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗΝ e-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ-ΕΓΔΙΧ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ"
07/09/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΈΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ
21/07/2020 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧAΛΟΥ ΣΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
03/07/2020 περισσότερα

Βρείτε μας

Εγγραφή στο καθημερινό, ενημερωτικό μας δελτίο
* το πεδίο απαιτείται