Γραφείο Τύπου   /   ΕΒΕΑ news RSS 2.0

DEAL NEWS | Η πανδημία και οι επενδύσεις

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ, κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

ΕΦΗΜ.: DEAL NEWS

Ημερ. Δημοσ.: 5/2/2020

 

Η πανδημία και οι επενδύσεις

Η αύξηση των επενδύσεων, στη βάση ενός οργανωμένου στρατηγικού σχεδίου, αποτελεί ζητούμενο ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μετά την πανδημία. Ακόμη και πριν εκδηλωθεί η υγειονομική κρίση, γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέες, μεγάλες επενδύσεις, με έμφαση σε παραγωγικούς τομείς και σε νέες υποδομές, που δημιουργούν βιώσιμες θέσεις εργασίας. Χρειάζεται επενδύσεις που θα μετασχηματίσουν την παραγωγική βάση της χώρας, θα διαμορφώσουν ένα μοντέλο ανάπτυξης περισσότερο διαφοροποιημένο, υγιές και ανθεκτικό.

Η εκδήλωση της πανδημίας, παρά το ότι ανέτρεψε τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την πραγματοποίηση του επενδυτικού άλματος που χρειάζεται η χώρα. Αφενός επιταχύνοντας σχετικές αποφάσεις και σχέδια – εκ μέρους τόσο της Πολιτείας όσο και των επιχειρήσεων, αφετέρου δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και αναδεικνύοντας νέους τομείς, στους οποίους η Ελλάδα πλεονεκτεί συγκριτικά.

Σήμερα, όπως είναι αναμενόμενο, επικρατεί πάγωμα των επενδυτικών σχεδίων. Παράλληλα, όμως, δημιουργεί νέες τάσεις, όπως είναι η επιτάχυνση του ρυθμού υιοθέτησης και ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και ο μετασχηματισμός των εφοδιαστικών αλυσίδων εξαιτίας της ανάγκης για μεγαλύτερη ευελιξία και ανθεκτικότητα.  

Πώς μπορεί η Ελλάδα να τοποθετηθεί στρατηγικά στο νέο αυτό περιβάλλον;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας AttractivenessSurvey που πραγματοποίησε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα η εταιρία Ernst & Young το 2020, η επενδυτική κοινότητα – και ειδικότερα οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα - αναγνωρίζει τη βελτίωση που σημειώνεται σε μια σειρά από τομείς. Η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα, η αναβαθμισμένη προτεραιότητα των θεμάτων που άπτονται της βιώσιμης ανάπτυξης, η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, είναι μεταξύ των θεμάτων στα οποία θεωρείται ότι η Ελλάδα παρουσιάζει αισθητή πρόοδο. Στα «δυνατά» της σημεία, περιλαμβάνονται επίσης, η ποιότητα ζωής, οι υποδομές τηλεπικοινωνιών και το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού.

Από την άλλη, όμως, βαθμολογείται «κάτω από τη βάση» σε θέματα όπως η ευελιξία της εργατικής νομοθεσίας, η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και η διαθεσιμότητα της Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ οι χειρότερες αξιολογήσεις αφορούν το γραφειοκρατικό και διοικητικό περιβάλλον, τη φορολογία των επιχειρήσεων και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν το δρόμο στον οποίο θα πρέπει να κινηθεί η χώρα, προκειμένου να διατηρήσει και να εδραιώσει τη θετική εικόνα που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες που εξακολουθούν να λειτουργούν ως εμπόδιο στις επενδύσεις και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της επόμενης μέρας.

Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός νέου εξωστρεφούς αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο θα εστιάζει περισσότερο στην τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής, σε νέους αναδυόμενους κλάδους υπηρεσιών, όπως είναι τα servicecenters, στην κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και στην ανταγωνιστική τοποθέτηση της χώρας στις νέες εφοδιαστικές αλυσίδες, που δημιουργούνται μετά την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η αναβάθμιση του τομέα των logistics και η ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να αποτελέσουν στο επόμενο διάστημα κυρίαρχες στρατηγικές προτεραιότητες..

Παράλληλα, θα πρέπει να συνεχιστούν με ταχύτερα βήματα οι μεταρρυθμίσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι η αναμόρφωση της εργασιακής νομοθεσίας, η αναβάθμιση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης, η βελτίωση του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος, η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Σήμερα, η πανδημία προκαλεί σοβαρές ανατροπές, δημιουργεί όμως και σημαντικές, νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Οι χώρες που θα καταφέρουν να προσαρμοστούν έγκαιρα στα νέα δεδομένα, θα έχουν το προβάδισμα στην ανάπτυξη της επόμενης μέρας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι μια από αυτές. Έχει σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και νέα εργαλεία στη διάθεσή της. Μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό.

 

05/02/2021 ΠΗΓΗ: Γραφείο ΤύπουΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΟ 3/5 Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ 15/5 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΕΣ
Το άνοιγμα της εστίασης και την κυκλοφορία ως τις 11 το βράδυ από 3 Μαΐου, των Δημοτικών και των Γυμνασίων από 10 Μαΐου και του Τουρισμού και των υπερτοπικών μετακινήσεων από 15 Μαΐου, ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός, με δήλωσή του, το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως εξήγησε, τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν τον συγκεκριμένο «οδικό χάρτη», αλλά υπό προϋποθέσεις: Η εστίαση θα ανοίξει υποχρεωτικά σε εξωτερικούς χώρους, με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, με αποστάσεις μεταξύ τ..... (22/04/2021)
περισσότερα »

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΡΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και της διευκόλυνσης των συναλλαγών των οφειλετών με το φορέα, τέθηκε σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «άρσης κατάσχεσης εις χείρας τρίτων», η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα με την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης, την υποβολή από τον οφειλέτη αίτησης χορήγησης άρσης κατάσχεσης εις χείρας τρίτων/πιστωτικών ιδρυμάτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη νέα υπηρεσία, η α..... (22/04/2021)
περισσότερα »

FITCH: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30% ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2021
Μείωση του ποσοστού των δανείων σε καθυστέρηση των ελληνικών τραπεζών κάτω από το 30% στο τέλος του 2021 από 36% στο τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον αυτές υλοποιήσουν τις σημαντικές τιτλοποιήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής», προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του. Επιπλέον μέτρα από τις τράπεζες για την κεφαλαιακή ενίσχυσή τους και μία πιθανή παράταση του «Ηρακλής» «θα επιταχύνουν περαιτέρω τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού τα επόμενα δύο χρόνια», σημειώνει ..... (22/04/2021)
περισσότερα »

ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 296.461 ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ 182,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟΥ
Πιστώθηκαν χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 269.461 ιδιοκτητών ακινήτων, ποσό συνολικού ύψους 182,5 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.   Από το παραπάνω ποσό, τα 167,6 εκατ. ευρώ αφορούν 265.524 φυσικά πρόσωπα και τα 14,9 εκατ. ευρώ αφορούν 3.937 νομικά πρόσωπα. Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 - Μαρτίου 2021, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συμψηφισμοί με φόρους και καταβο..... (22/04/2021)
περισσότερα »

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ «ΠΕΣΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 400 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
«Μέχρι το φθινόπωρο θα πέσουν στην αγορά 400 εκατ. δολάρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα κατάρτισης. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση και ψήφιση νομοσχεδίου για την κατάρτιση, με αρχές την πιστοποίηση, την αξιολόγηση και την αξιοποίηση πόρων. Είναι υποχρέωσή μας να μην καθυστερήσουμε άλλο» είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σε διαδικτυακή ημερίδα. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως δεν πρέπει να υποτιμούμε την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας όλα αυτά τα χρόν..... (22/04/2021)
περισσότερα »

ΔΣ ΕΒΕΑ: Π. ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Στην αναγκαιότητα μιας συνολικής ρύθμισης των χρεών, δίνοντας έμφαση στο υπέρογκο ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα που ανέρχεται περίπου στα 254 δισ. ευρώ, αλλά και στην ανάγκη για ορθή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας αναφέρθηκε ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του ΚΕΠΕ Παναγιώτης Λιαργκόβας, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ. Στις προκλήσεις της επόμενης μέρας μετά την πανδημία αναφ..... (21/04/2021)
περισσότερα »

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Τα μέσα Μαΐου όταν και ξεκινά η τουριστική δραστηριότητα, προσδιόρισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ως χρονικό ορόσημο για την έναρξη της επιστροφής στους ρυθμούς της κανονικότητας, κατά την ομιλία του σε διαδικτυακό σεμινάριο. Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος, διότι, η εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η πατρίδ..... (21/04/2021)
περισσότερα »

ΥΠ.ΟΙΚ: ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εξαιρούνται από την υποχρέωση να συγκεντρώσουν με e-αποδείξεις το όριο του 30% του εισοδήματος τους όλοι οι πληττόμενοι από την πανδημία και οι φορολογούμενοι άνω των 60 ετών, καθώς για όλους αυτούς καταργείται για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις το πέναλτι 22% εάν δεν συμπληρώσουν το συγκεκριμένο όριο. Επίσης, για όλους τους πληττόμενους καταργούνται για φέτος και τα τεκμήρια διαβίωσης.  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνεται ακόμη η μείωση στο μισό του πέναλτι 22%..... (21/04/2021)
περισσότερα »

ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΟ 2021
Μπαράζ ελέγχων και ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό πλαστών αποδείξεων, αδήλωτων εισοδημάτων, αναδρομικών και κρατικών ενισχύσεων καθώς και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021. Μεταξύ των φορολογικών ελέγχων που προγραμματίζονται από την ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται 630 έρευνες φοροδιαφυγής που σχετίζονται με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, 170 έρευνες, οι οποίες αφορούν απάτη στον ΦΠΑ και εξαφανισμένους εμπόρους, 8.000 έλεγχοι γ..... (21/04/2021)
περισσότερα »

ΤτΕ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ 314 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Τον Φεβρουάριο του 2021, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε έλλειμμα ύψους 840 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας βελτίωση κατά 314 εκατ. ευρώ έναντι του Φεβρουαρίου του 2020. Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τη βελτίωση των ισοζυγίων αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από την επιδείνωση των ισοζυγίων υπηρεσιών και δευτερογενών εισοδημάτων. Η μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών οφείλεται στην αύξηση της αξίας των εξαγωγών κατά 9,5% και στη μείωση της αξίας ..... (21/04/2021)
περισσότερα »

  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 84ης ΔΕΘ
29/08/2019 περισσότερα
Υπόμνημα Προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη
10/07/2018 περισσότερα
Υπόμνημα επί του Ν/ΣΧ του υπ.Εργασίας για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα
01/09/2017 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ
31/08/2017 περισσότερα
Υπόμνημα για την αξιοποίηση του επιμελητηριακού θεσμού ως προς τη σύνδεση Εκπαίδευσης – Απασχόλησης ως εργαλείο ανάπτυξης
01/09/2016 περισσότερα
Υπόμνημα Επιμελητηρίων για την ελληνική οικονομία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2016
01/09/2016 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
15/01/2015 περισσότερα
Υπόμνημα ΚΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο ενόψει ΔΕΘ
27/08/2014 περισσότερα
Προτάσεις ΕΒΕΑ για διατραπεζικές προμήθειες προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
19/03/2014 περισσότερα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
04/09/2013 περισσότερα
Ομιλία Κ. Μίχαλου «Η Επιχειρηματικότητα προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση»
31/03/2021 περισσότερα
Ομιλία Κ.Μίχαλου στο ΔΣ ΕΒΕΑ παρουσία του ΓΓ Δ.Ο.Σ. & ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Γ. Σμυρλή
22/03/2021 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
12/03/2021 περισσότερα
Ομιλία Κ. Μίχαλου στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒΕ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΒΕΑ και του ΕΒΕΠ για την υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων
03/03/2021 περισσότερα
Ομιλία Κ. Μίχαλου στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Οι επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία απο την αναστολή απονομής της δικαιοσύνης λόγω πανδημίας"
24/02/2021 περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
18/02/2021 περισσότερα
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2040"
27/01/2021 περισσότερα
Ομιλία Κ. Μίχαλου στη διαδικτυακή εκπομπή "Εστιασμένα"
23/12/2020 περισσότερα
Ομιλία Κ.Μίχαλου στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ
09/12/2020 περισσότερα
Ομιλία του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου ΚΕΕ & ΕΒΕΑ, στο διεθνές Ψηφιακό Forum με τίτλο «Exports turn Crisis into Opportunity» που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης
02/12/2020 περισσότερα

Βρείτε μας

Εγγραφή στο καθημερινό, ενημερωτικό μας δελτίο
* το πεδίο απαιτείται