Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


Business Angels Network Greece (BANG) του ΕΒΕΑ: «Big BANG για τα ελληνικά startups»

bizang_F1617509671.PNG

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η παρουσίαση νεοφυών σχημάτων στο BANG του ΕΒΕΑ για το έτος 2017.


Ο Επικεφαλής του BANG και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά «καλωσορίζουμε το νέο μας όνομα που εκφράζει και τη νέα μας πορεία για το 2018 στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Αναπτύσσουμε το δίκτυό μας στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, καταγράφουμε την επενδυτική στρατηγική των Αγγέλων μας και διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με τις θερμοκοιτίδες, τους επιταχυντές και τους άλλους φορείς του οικοσυστήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό για να μπορέσουμε εν τέλει να επιτελέσουμε τον στόχο μας. Να στηρίξουμε, δηλαδή, τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματά τους, με χρηματοδότηση, δικτύωση και ενεργητικό mentoring». (photo 2).

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚεΜΕ/BANG, Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις εσωτερικής οργάνωσης και εξωστρέφειας του BANG που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017. Ο κ. Παλάσκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες  προώθησης του θεσμού των Επιχειρηματικών Αγγέλων στην Ελλάδα με δράσεις θεσμικής κατοχύρωσής του, ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών και το άνοιγμά του BANG στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων Ε.Α. σε επιλεγμένους νομούς αρχικά,  και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν 3 επενδυτικές προτάσεις σε 10 Αγγέλους του Δικτύου  και συγκεκριμένα:


1.Ardustech (κ. Βασίλης Σιώρος – κ. Άκης Καπέτας, photo 3): αφορά την παραγωγή ελαιόλαδου σε στερεή μορφή (πούδρα), χωρίς να αλλάξει η χημική σύσταση του ελαιολάδου αλλά ούτε και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη καινοτόμων συστατικών τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών, τα οποία προέρχονται από την πλούσια ελληνική αγροτική κληρονομιά (http://www.ardustech.com).
2.Anastazio-Jewellery (κ. Αναστάσιος Κωτσόπουλος, photo 4): ανερχόμενο brand κοσμημάτων με μοναδικότητα στη σχεδίαση, υψηλή αισθητική και ποιότητα (http://www.anastazio-jewellery.com).
3.Alkman-Medical (κ. Γλυκοφρύδης – κ. Παππάς, photo 5): επικεντρώνεται στην έρευνα, το σχεδιασμό, την κατασκευή καινοτόμων θεραπευτικών ιατρικών συσκευών.

Τα μέλη του Δικτύου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές προτάσεις, έκαναν κομβικές ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις για την προτεινόμενη τους ιδέα, την στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων/υπηρεσιών κ.α. Παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών.

Τα pitch decks των ομάδων έχουν αποσταλεί στους Επιχειρηματικούς Άγγελους και αναμένουμε τις πρώτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν, όμως, το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην Χώρα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Αργυρώ Βαρδαλά (210 33 82 350, avardala@acci.gr).

Περισσότερες πληροφορίες για το BANG του ΕΒΕΑ (www.businessangelsgreece.gr)
Το BANG (Business Angels Network Greece - EBEA) δημιουργήθηκε το 2014 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση και υποστήριξη των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο ρόλος του είναι να φέρει σε επαφή τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους – μέλη του με τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία τους και, επεκτείνοντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες των επιχειρήσεων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2,0 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.

Ο στόχος του Δικτύου για το 2018 είναι η προσέλκυση περισσότερων Επιχειρηματικών Αγγέλων - μελών (εύπορους ιδιώτες, επιχειρηματίες/διοικητικά στελέχη/εταιρείες) οι οποίοι ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση ή παροχή διοικητικής βοήθειας προς καινοτόμες επιχειρήσεις κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας τους.

23/10/2017 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ