19-11-2018

Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΕ ΕΒΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

DE-EVEA-ME-PtD_F-1695692492.jpg

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησε σήμερα η νέα Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, τους αντιπροέδρους κ. Ιωάννη Μπρατάκο και κ. Μιχάλη Σιαμίδη, τον γενικό γραμματέα κ. Χαράλαμπο Μωραΐτη, τον οικονομικό επόπτη κ. Ευάγγελο Τσόγη, τον υπεύθυνο Γ.Ε.Μ.Η. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Σταύρο Γεωργάκη, τον  υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Δημήτριο Δημητρίου, το μέλος ΔΕ κ. Νικόλαο Βασιλείου, καθώς και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου του ΕΒΕΑ κ. Χάρη Λαμπρόπουλο.    

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη θα πρέπει να υλοποιηθούν ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να δοθούν κίνητρα για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών τόσο των επιχειρήσεων όσο και των φυσικών προσώπων, καθώς και στην εκλογίκευση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ακόμη, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το ΕΒΕΑ αλλά και γενικότερα από την επιμελητηριακή κοινότητα προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης και για τη σημαντική συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου στη σταδιακή μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης. Τέλος, αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα είναι αρωγός της πολιτείας για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων στα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.

17/01/2018 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ