Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


Επιχειρηματική Αποστολή στην Ιρλανδία

Επιχειρηματική Αποστολή ΕΒΕΑ, ΣΕΒ και EnterpriseGreece στην Ιρλανδία

 

Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή στην Ιρλανδία που διοργάνωσε από κοινού το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ και oΟργανισμός EnterpriseGreece, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Ελλάδα. Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 9 Ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, των φαρμάκων και των τροφίμων.Την Επιχειρηματική Αποστολή εκ μέρους του ΕΒΕΑ συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας, κ. Μωραΐτης Μπάμπης.

 Ireland1_F-1108216501.jpg

Κατά τη διάρκεια της αποστολής διοργανώθηκε Επιχειρηματικό Forum σε συνεργασία με το Επιμελητήριο του Δουβλίνου. Την Ελληνική αποστολή καλωσόρισε η κα MaryRoseBurke, CEOτου Επιμελητηρίου του Δουβλίνου και απηύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιρλανδία, κα Αικατερίνη Σιμοπούλου.

 

Στα πλαίσια του Forum παρουσιάστηκαν οικονομικά στοιχεία και επενδυτικές και εξαγωγικές ευκαιρίες τόσο στην Ιρλανδία όσο και την Ελλάδα. Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, ενώ ακολούθησε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων Β2Β ανάμεσα σε Ελληνικές και Ιρλανδικές επιχειρήσεις.Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, το ΕΒΕΑ και το Επιμελητήριο του Δουβλίνου, υπέγραψαν  Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, κ. Μωραΐτης Μπάμπης και η κα MaryRoseBurke, CEOτου Επιμελητηρίου του Δουβλίνου.

 

 

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες Ελληνικές επιχειρήσεις:

 

·         AGROVIMΑ.Ε. (Ελαιόλαδο)

·         ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ (Τρόφιμα)

·         DRAKOS POLEMIS FLUDUSTRIA (Παραγωγή ενέργειας – Υποδομές – Βιομηχανικές Εφαρμογές – Κατασκευές - Ναυπηγεία)

·         ELEA CRETA - PELOPOS NISSOS - SPARTAN TREASURE (Ελαιόλαδο)

·         ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ (Γαλακτοκομικά)

·         NANOPHOS Α.Ε. (Χημικά - Κατασκευές)

·         ΟΜΙΛΟΣ ΣΙΔΕΝΟΡ (Παραγωγή Χάλυβα-Σιδήρου – Κατασκευές – Βιομηχανικές & Μηχανολογικές Εφαρμογές – Μεταφορές – Ναυπηγεία – Ορυχεία - Ενέργεια)

·         STEELMETS.A. (Εμπορία Μετάλλων)

·         UNIPHARMA S.A. PHARMACEUTICAL LABORATORIES (Φαρμακοβιομηχανία)

28/06/2019 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ