06-07-2020

Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κοροναϊού συμφώνησαν οι πρόεδροι των δύο Ενώσεων κ.κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και Δημήτρης Παπαστεργίου.

 kede_F-2084199657.jpg

Σε συνάντηση που είχαν χθες στο ΕΒΕΑ, ανέλυσαν διεξοδικά τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκληθεί σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της παραγωγής, του εμπορίου και της καινοτομίας και διερεύνησαν τις δυνατότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Τόσο ο κ. Μίχαλος όσο και ο κ. Παπαστεργίου συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια νέα εθνική στρατηγική που θα αναδείξει στη μετά κοροναϊό εποχή όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της οικονομίας που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να προχωρήσει δυναμικά η ανάδειξή τους με στόχο την επαναφορά της οικονομίας στον δρόμο της ανάπτυξης.

Οι κ.κ. Μίχαλος και Παπαστεργίου συμφώνησαν να έχουν συνεχείς επαφές για την κατάρτιση κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων, ενώ θα επισφραγίσουν την επίσημη συνεργασία Επιμελητηρίων και Δήμων όλης της χώρας με την υπογραφή ενός Μνημονίου συναντίληψης.

 

 

 

09/05/2020 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ