Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


To EBEA δίνει νέο ορισμό στην έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

ΤΟ ΕΒΕΑ ΔΙΝΕΙ ΝΕΟ ΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στη νέα δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, “ΕΒΕΑ talks”, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, κατά τη σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «…από τις 6», με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά.

apotis6_F-1655286119.1.jpeg

«Το ΕΒΕΑ θέλει να δώσει έναν νέο ορισμό στην έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Να την διευρύνει, πέρα από το ωφέλιμο αλλά τυπικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί. Να την προσαρμόσει σε ομάδες ανθρώπων που έχουν παραγκωνιστεί στο παρελθόν, λόγω των κοινωνικών αγκυλώσεων. Πρέπει λοιπόν κι εμείς, να συνδράμουμε ώστε οι ομάδες αυτές να βγουν από το περιθώριο και να ενταχθούν σε μία κοινωνία που προοδεύει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπρατάκος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε ότι «Στην σημερινή πρώτη εκδήλωση του ΕΒΕΑ talks, θα συζητήσουμε με ωφελούμενους της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την ενσωμάτωσή τους στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι το τελευταίο στάδιο του προγράμματος επανένταξης. Και το πιο σημαντικό, καθώς, αν δεν πετύχει, δυστυχώς, μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αυτών, επιστρέφει στα ναρκωτικά.»

apotis6_F-792751766.2.jpeg

Ερωτηθείς για το αν το ΕΒΕΑ θα παρουσιάσει προτάσεις προς τις εταιρείες για το που να κατευθυνθούν αναφορικά με τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης τους, ο κ. Μπρατάκος απάντησε ότι «θα ακούσουμε τα προβλήματα που έχουν οι ωφελούμενοι στη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας και θα συζητήσουμε και με τους επιχειρηματίες τι μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους. Και όχι μόνο οι επιχειρηματίες. Θα συζητήσουμε τι μπορεί να κάνει ο ΟΑΕΔ, τι μπορεί να κάνει η Πολιτεία για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, για να ενταχθούν πλέον στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.»

29/11/2021 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ