16-07-2020

Γραφείο Τύπου   /   Αρθρα Προέδρου ΕΒΕΑ


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ | Νέα σελίδα

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ, κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

ΕΦΗΜ.: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ημερ. Δημοσ.: 13/7/2019

 

Νέα σελίδα

 

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου άνοιξαν μια νέα σελίδα για τη χώρα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην κανονικότητα. Η ανάδειξη μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποτελεί θετική εξέλιξη στο βαθμό που διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια.

Μετά από μια δύσκολη δεκαετία, οι προσδοκίες της κοινωνίας και των επιχειρήσεων είναι υψηλές. Οι συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια έχουν πλέον απομακρυνθεί, ωστόσο για να έρθουν τα καλύτερα, στα οποία ελπίζουμε, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.

 

Τόσο ο νέος πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα κυβέρνηση, γνωρίζουν ήδη ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να κινητοποιηθούν νέες επενδύσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την οριστική έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, είναι η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ισχυρή εντολή των πολιτών, για να ασκήσει μια συνεπή και σταθερή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική με καθαρό αναπτυξιακό πρόσημο, για να δώσει λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, για να εφαρμόσει περισσότερο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια.

 

Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου είναι η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει καλές πρακτικές και να φροντίσει να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, τόσο από τη νέα κυβέρνηση όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι υπηρετήσουν την ανάγκη για μια νέα, υγιή πολιτική κουλτούρα. Μια κουλτούρα που στηρίζεται στην κοινή λογική, στην υπευθυνότητα, στη νηφαλιότητα, στη συναίνεση και τη συνεννόηση για την προώθηση εθνικής σημασίας πολιτικών.

 

Με σταθερότητα, ενότητα και κοινό όραμα, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε μια νέα κανονικότητα, με προϋποθέσεις για δημιουργία και προκοπή. Τα Επιμελητήρια, ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία, κάθε μεταρρύθμιση που βοηθά την πατρίδα μας να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά.

 

13/07/2019 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ