16-07-2020

Γραφείο Τύπου   /   Αρθρα Προέδρου ΕΒΕΑ


www.karfitsa.gr | Ώρα για δουλειά

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ, κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

www.karfitsa.gr

Ημερ. Δημοσ.: 13/7/2019

 

Ώρα για δουλειά

 

Η ανάδειξη μιας νέας, αυτοδύναμης κυβέρνησης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτελεί καλό νέο για τη χώρα, αν μη τι άλλο στο βαθμό που διασφαλίζει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, η εξασφάλιση μιας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σαφώς δίνει στη νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να προχωρήσει ταχύτερα στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας. Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνει τις προσδοκίες τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων, για αποφασιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση, η οποία θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης και ευημερίας για τη χώρα.

 

Το έργο που αναλαμβάνει η νέα κυβέρνηση είναι  κάθε άλλο παρά εύκολο, μετά από μια δεκαετία ακραίων οικονομικών προκλήσεων. Τόσο ο νέος πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα κυβέρνηση, γνωρίζουν ήδη ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να κινητοποιηθούν νέες επενδύσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την οριστική έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

 

Αυτό που ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος είναι η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ισχυρή εντολή των πολιτών, για να εφαρμόσει καλές πρακτικές και – κυρίως – για να αποφύγει λάθη του παρελθόντος. Για να ασκήσει μια συνεπή και σταθερή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική με καθαρό αναπτυξιακό πρόσημο, για να δώσει λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, για να εφαρμόσει περισσότερο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια.

 

Εξίσου σημαντικό αίτημα, τόσο από τη νέα κυβέρνηση όσο και από τα κόμματα που θα ασκήσουν το ρόλο της αντιπολίτευσης, είναι η συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας, υγιούς πολιτικής κουλτούρας, απαλλαγμένης από τις παθογένειες του παρελθόντος. Μιας κουλτούρας η οποία θα στηρίζεται περισσότερο στην κοινή λογική, στην υπευθυνότητα, στη νηφαλιότητα, στη συναίνεση και τη συνεννόηση για το καλό του τόπου.

 

Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, τόσο από τη νέα κυβέρνηση όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι υπηρετήσουν την ανάγκη για μια νέα, υγιή πολιτική κουλτούρα. Μια κουλτούρα που στηρίζεται στην κοινή λογική, στην υπευθυνότητα, στη νηφαλιότητα, στη συναίνεση και τη συνεννόηση για την προώθηση εθνικής σημασίας πολιτικών.

 

Τα Επιμελητήρια, ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία, κάθε μεταρρύθμιση που βοηθά την πατρίδα μας να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα για να κερδίσει ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Με ένα ικανό πολιτικό δυναμικό, με σταθερότητα και ενότητα, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια νέα περίοδο ευημερίας και προκοπής.

 

15/07/2019 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ