Γραφείο Τύπου   /   Αρθρα Προέδρου ΕΒΕΑ


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ | Ενθαρρυντικά μηνύματα

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, διατυπώθηκαν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, αλλά και το πλαίσιο και οι κανόνες άσκησης της διακυβέρνησης. Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πράγματι αυτά που ο επιχειρηματικός κόσμος περίμενε να ακούσει. Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι όλα αυτά να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γίνει η ουσιαστική επανεκκίνηση που έχει ανάγκη η αγορά και η οικονομία.

 

Ανάμεσα στα πιο ενθαρρυντικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν η δέσμευσή του να προχωρήσει, αμέσως μετά την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στην κατάθεση δύο σημαντικών νομοσχεδίων, για τη διαμόρφωση ενός επιτελικού κράτους και για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών επιχειρήσεων. Και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες αποτελούν βασικές προϋποθέσεις στην προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Τις αναμένουμε, λοιπόν, προκειμένου να δοθεί άμεσα το στίγμα μιας νέας πολιτικής, φιλικότερης προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

 

Κανείς, επίσης, δεν μπορεί να διαφωνήσει και με τις υπόλοιπες προτεραιότητες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης, η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, η προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση του ψηφιακού κράτους, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά και η λειτουργία της αγοράς εργασίας με βάση ξεκάθαρους κανόνες, που θα ισχύουν για όλους, αποτελούν απαραίτητα συστατικά του νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα.

 

Ευχή και αίτημα όλων είναι οι προτεραιότητες αυτές να υπηρετηθούν στην πράξη στο επόμενη διάστημα, με σχέδιο, τόλμη, συνέπεια και αποφασιστικότητα, προκειμένου η χώρα να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης ημέρας, με ισχυρή ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, περισσότερες ευκαιρίες και προοπτικές για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη. Στην προσπάθεια αυτή της νέας κυβέρνησης, ο Επιμελητηριακός θεσμός θα σταθεί αρωγός και θα επιτελέσει στο ακέραιο το ρόλο του, προωθώντας υπεύθυνες θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις, για την ταχύτερη επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

 

20/07/2019 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ