Σημαντικές Ανακοινώσεις


Το Hacking Health έρχεται στην Αθήνα με το πρώτο του Hackathon!

Στο πρώτο HACKING HEALTH HACKATHON της Αθήνας, οι συμμετέχοντες, είτε από το γενικό κοινό είτε από τους τομείς της υγείας, της πληροφορικής, αλλά και του design, κ.ά. προσκαλούνται να αναμετρηθούν με τα ζητήματα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS) και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στα «ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Το Hackathon θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, επί της οδού Αμερικής 8 στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση βρίσκονται στον ιστότοπο:

 https://hacking-health.org/el/hackathon-athens-2019/

 

Σε δυόμισι μέρες, σχεδιαστές, developers, επιστήμονες, ερευνητές, project managers, ασθενείς συνεργάζονται με ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικά στελέχη νοσοκομείων για να αναπτύξουν ψηφιακές λύσεις υγείας (e-Health) ή και εφαρμογές για κινητά (mobile Health), ακόμη και ιδέες που μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά. 

Η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες στο Hackathon συνοψίζεται στο εξής: «Βελτιώστε τις προδιαγραφές του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση και να μοιράζονται πληροφορίες που αφορούν στην υγεία τους, για επείγουσα μη προγραμματισμένη φροντίδα, οπουδήποτε αυτή χρειάζεται, ξεκινώντας από τους εμβολιασμούς, τις αλλεργίες, τη φαρμακευτική θεραπεία, τα κλινικά προβλήματα και τις χειρουργικές επεμβάσεις».

 

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Hackathon μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης ΕΔΩ

Επιπλέον, οι ιδέες / project που οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να επεξεργαστούν στη διάρκεια του Hackathonμπορούν να αναρτώνται στην πλατφόρμα SPARKBOARD

 

Το Hacking Health φέρνουν στην Ελλάδα το e-Health Forum και το Biomimicry Greece Research & Innovation, ενώ συνδιοργανωτές του Hackathon είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.)Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη των: HLFoundation Europe & Trillium IIHLInternationalHLHellas, ΕΕΜΕΠΥ, EFMIITE-ΙΠ, ΕΚΕΤΑ, και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του HackingHealthAthensστο email

athens@hacking-health.org

 

 

Το Hacking Health είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της περίθαλψης. Γεννήθηκε ως ιδέα το 2011 και έχει διαδοθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε περισσότερες από 70 πόλεις, σε 45 χώρες, σε 5 ηπείρους! Δουλεύοντας συλλογικά, οι επαγγελματίες της υγείας, οι ασθενείς, οι ειδικοί, οι ερευνητές και επιστήμονες με καινοτόμο σκέψη και με τη βοήθεια προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών χτίζουν ανθρωποκεντρικές λύσεις στα επιτακτικά και καίρια προβλήματα στης υγείας και της ιατρικής περίθαλψης.

 

 

25/01/2019 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 

  • 
ΓΕΜΗ