Σημαντικές Ανακοινώσεις


Περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών εταιρειών στη Νοτ. Αφρική.

To EBEA σας ενημερώνει ότι εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού/Covid-19, σύμφωνα  με το Γραφείο ΟΕΥ Νότιας Αφρικής,  παρατηρήθηκε έξαρση των περιπτώσεων ηλεκτρονικής εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στη Νοτ. Αφρική, με τους επίδοξους δράστες να στοχεύουν κυρίως μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως δε εισαγωγικές, προφασιζόμενοι τους εκπροσώπους είτε ανύπαρκτων είτε “κατασκευασμένων” εταιρειών.
 
Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας ότι μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊου/Covid-19 και στη Νοτ. Αφρική, η Κυβέρνηση της χώρας έχει επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς και απαγορεύσεις στις εξαγωγές από τη χώρα όχι μόνο προϊόντων ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού (μάσκες, φόρμες, γάντια, κλπ) αλλά και προϊόντων, όπως η αιθυλική αλκοόλη, που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για την παρασκευή αντισηπτικών και γενικότερα προϊόντων απολύμανσης. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε απόπειρα αποστολής αντίστοιχου υλικού είναι πρακτικά αδύνατη και χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να ζητηθούν επιπλέον χρηματικά ποσά για υποτιθέμενες τελωνειακές εξαγωγικές διαδικασίες ή για “ταχύτερη” διεκπεραίωση της παραγγελίας.
Σας επισυνάπτουμε  εδώ σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου ΟΕΥ Νότιας Αφρικής στο οποίο παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για έλεγχο φερεγγυότητας και αξιοπιστίας νοτιοαφρικανικών επιχειρήσεων, εφιστώντας την προσοχή των ελληνικών επιχειρήσεων για περιπτώσεις εξαπάτησης και για ενδεχόμενες ενέργειές τους προκειμένου να προστατέψουν και να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

18/05/2020 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων


DOWNLOADS
CredibilitySolvencySouthAfrica_F1998532727.pdf

 

  • 
ΓΕΜΗ